08.06.2023

Trygg installasjon av elbillader

Trenger du en pålitelig elbillader? Vi installerer elbilladere for både private hjem, borettslag, sameier og bedrifter.

Velg en godkjent elbillader

Blant produktene vi leverer finner du kvalitetsladere fra Zaptec og Garo.

Elbillader

Foto: Zaptec

Enkel og trygg ladeløsning

En elbillader er en sikker investering. Med en godkjent elbillader får du enkelt kontroll over ladingen av elbilen. Her er flere grunner til å investere i elbillader:

1. Sikkerhet: I starten av 2023 ble det innført nye regler som sier at det ikke lenger er lov å legge opp til permanent lading fra vanlig stikkontakt, og at alle nye ladepunkter må settes opp med egen elbillader. Å lade via vanlig stikkontakt er ikke anbefalt av en rekke grunner, spesielt fordi det kan føre til varmgang og i verste fall brann.

2. Raskere lading: Elbilladere gir  raskere lading, med en ladeeffekt på opptil 22 kW som tilsvarer en ladet rekkevidde på opptil 100 km per time. En elbillader kan dermed lade 10 ganger raskere enn en vanlig stikkontakt. Merk at det er stor forskjell på effekten på ulike ladere. Les mer om valg av lader under.

3. Spare penger: En smart elbillader gir mulighet for strømstyring, hvor man for eksempel vil kunne lade når strømprisen er på det laveste. Elbilladere kommer også ofte med egen app som gir deg full kontroll over strømbruken din.

4. Økt boligverdi: I nyere tid har tilgang til elbillader blitt et viktig salgsargument når det kommer til boligsalg, og kan øke verdien på boligen din. Hus og leiligheter med elbillader, enten privat, eller som en del av borettslaget, er også forventet å bli enda mer attraktive i årene fremover, ettersom en stadig større andel av bilene blir elektriske.

Hvilken elbillader er best?

Når du skal installere elbillader er det viktig å ta noen faktorer i betraktning før du bestemmer deg for type lader.

Hvis du primært har behov for å lade bilen over natten, er det kanskje ikke nødvendig med den høyeste ladeeffekten, og kan  trolig være tilstrekkelig å velge en lader med ladeeffekt på 3,7 kW. Har du derimot behov forraskere opplading, kan det være lurt å gå for en elbillader med høyere effekt.

Det er verdt å merke seg at den faktiske ladeeffekten også avhenger av bilmodellen din og dens kapasitet for mottak av strøm. I tillegg vil strømnettet ditt og størrelsen på hovedsikringen ha betydning for hvor stor ladeeffekt du faktisk kan få.

Det finnes også forskjellige funksjoner tilgjengelige på ladere. Generelt sett kan ladere deles inn i enkle og smarte ladere. Enkle ladere er ikke tilkoblet internett og gir begrenset styringsmulighet. Med en smart elbillader kan du derimot koble laderen til nettet, noe som gir deg større kontroll over ladetid og ladeeffekt.

 

 

 

Elbilladere fra kvalitetsleverandører

Vi har lang erfaring med installasjon av elbilladere, og tilbyr i all hovedsak ladere fra Zaptec og Garo.
Zaptec har flere modeller som passer både til private husholdninger, men også til større ladeanlegg for borettslag, sameier eller bedrifter.

Elbillader på vegg

Foto: Zaptec

Zaptec Go – best i test!

 • Best i test: Zaptec Go ble kåret den beste ladeboksen av NAF i 2022!
 • Passer alle elbiler: Elbillader fra Zaptec Go er kompatibel med alle elektriske biler og hjem.
 • Raskere lading: Elbilladeren fra Zaptec Go lar deg lade 10 ganger raskere enn med en standard stikkontakt.
 • Norskutviklet: Elbillader fra Zaptec Go er designet, utviklet og produsert i Norge. Tilpasset norske forhold.
 • Brukervennlig app: Med elbillader fra Zaptec Go får du full oversikt i en egen app, som lar deg følge med på ladingen både hjemme og på hytta.
 • Høy kapasitet: Zaptec Gos elbillader har en kapasitet på opptil 22kW, som gir deg en kjørelengde på omtrent 100 km etter 1 times lading.
 • Eco Mode: Elbilladeren fra Zaptec Go har Eco Mode som automatisk lader elbilen når strømmen er billigst, uavhening av hvilket strømselskap du bruker, som kan bidra til lavere strømregninger.
 • Liten og lett: Zaptec Gos elbillader er 80% mindre og lettere enn liknende ladere på markedet.
 • Alltid oppdatert: Elbilladeren fra Zaptec Go oppdaterer seg automatisk med de nyeste funksjonene og oppdateringene.
 • Sertifisert: Elbilladeren fra Zaptec Go er også sertifisert i henhold til de høyeste sikkerhetsstandarder.

 

Installering av elbillader

En av våre elektrikere hjelper deg med installasjon av elbillader. Vi sørger for:

 1. Sikkerhet: Ved å få laderen installert av en sertifisert elektriker sikrer du deg at ladingen av din elbil skjer i henhold til alle gjeldende regler og forskrifter.
 2. Rådgivning: Med et bredt utvalg produkter på markedet hjelper vi deg med å finne ut hvilken elbillader som best passer ditt behov.
 3. Garanti: Når du kjøper av elektriker, gis det samlet garanti på både installasjon og elbillader. Det betyr, at kjøper du lader igjennom oss tar vi oss av all reklamasjon på installasjonen og laderen dersom det skulle oppstå noen feil eller mangler.
Ønsker du mer informasjon om installasjon av din elbillader?

Send oss en henvendelse, og fortell oss litt om hvilke ladebehov du har, og om det gjelder installasjon av en lader privat eller om det gjelder elbil ladeanlegg til borettslag eller andre større anlegg.